úterý 13. srpna 2013

Garibaldi park - Panorama Ridge




Druhý den mi zvoní budíček v 6 ráno, abych stihla vyfotit východ slunce. Ten se ani tak nekoná, protože, jak už předpověď slibovala, je zataženo. S Matějem jsme šli spát kolem půl desátý, takže i on se ráno už od šesti jen převaloval. Jako první jsme obsadili boudičku, kde jsme měli ukryté jídlo před medvědy, nasnídali se a vyrazili ještě před osmou na cestu.
 


 Naším cílem bylo Panorama Ridge, vrcholek nad jezerem odkud jsou krásné výhledy jak na jezero a hory za ním, tak i na druhou stranu. Cesta tam a zpět je 15 kilometrů a 610 metrů převýšení.  Od jezera se chvíli stoupá lesem, pak se jde rozkvetlými loukami a k vrcholu po kamenech, ale i po sněhu. Celá oblast je sopečného původu. Chvílemi mi to tak připomínalo Island, některé kopce byly duhově zbarvené. Počasí bylo opravdu hodně proměnlivé. Ráno nám trochu poprchávalo, pak se honily černé mraky nad vrcholky, ale i mezi nimi a nakonec se to všechno krásně vybralo. Konečně jsme tak spatřili i Black Tusk, černý štít hlavní dominanty tohoto parku.




 Po cestě nám to i doslova svištělo. Nejdřív vylezl z nory pořádně vypasenej svišť, který při každém pohybu něco zakusoval. Ať se snažil utíkat seberychleji, nemohl utéct Matějovu objektivu. Tak trochu nám to připomínalo Huga. O kousek dál stáli na hlídkách další tři. Kromě velice proměnlivého počasí byli další nevýhodou všudepřítomní komáři. Pokud se na chvilku zastavíte, začnou vás požíratvšude, kde je to jen možné. Pokud jsme tedy někde zastavili na focení nebo svačinu, byla to jen rychlovka.





Cestou nahoru se nám čím dál tím víc zatahovalo. Tak trochu jsme doufali, že se nám to na vrcholku roztrhá a uvidíme krásná panoramata. Nejdříve to vypadalo, že se ztratíme v mlze, ale nakonec se nějaké to okno vytvořilo. Odpoledne jsme vyrazili na Black Tusk, o tom ale napíši příště,abych vás tu nezahltila fotkami. 

Vrchol Panorama Ridge - To jsou panoramata!



Žádné komentáře:

Okomentovat