pátek 2. srpna 2013

Aktuální dění - 2013.08.02

Zbývá nám posledních 21dní ve Vancouveru než se vydáme do Rockies. Poslední měsíc, to znamená hodně práce při odhlášení internetu, elektřina, mobil, banky a nový nájemníci. Takže o zábavu tu starost není.  Sháníme potřebné věci na náš trip jako barely na vodu, dobíječku na fotak do autozapalování, vařič a bomby, vymyslet jídlo co budeme vařit na trekách …

Probíhá nám tu soutěž zemí v ohňostrojích, tak jsme se byli kouknout na ohňostroje. Představte si pláž, na který údajně bylo 300 000 lidí. Je tu zakázané pít alkohol a kouřit na veřejnosti, takže všichni mají plný kafe kelímky různými drinky a snaží se ošálit policejní hlídky. Nejlepší místo ale mají ti, co vlastní svojí lod. Celý záliv je posetý loděmi a mezi němi projíždí spousta policejních hlídek a kontrolují jestli nedělají bordel a nekonzumují alkohol. O víkendu tomu předcházel přes den Caribbean festival, který jsme měli přímo pod okny našeho apartmánu. To obnášelo masky a tance od všech národností co se nacházejí kolek Karibiku.









Koupili jsme si nový objektiv a dostali nový foták od Vašika, takže tedkon máme dva a můžeme se fotit navzájem :D Občas po práci vezmeme longboardy a jdeme se projet na nějakou pláž, kde pak fotíme západ slunce s trajekty.




Začali jsme také obcházet naše místa, kde jsme byli před rokem. Máme tedkon dva fotoaparáty a více zkušeností s focením, takže to tu ještě jednou vše objíždíme. Například Whitecliff park, kde jsme byli včera.







Na víkend máme naplánován další ohňostroj, tentokrát za Canadu, který má být údajně největší. Pak v neděli jsem se dohodl, že vyrazím s nějakými náhodnými Čechy na celodenní hike na Grouse mountain  a následně zdoláme ještě pár vrcholků. V pondělí chceme spolu vyrazit na Lions mountain, horu která je vidět od všud. Do teďkon byla pod sněhem, převýšení 1280m, délka treku 18km a výhled na celou Vancouverskou metropoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat