čtvrtek 8. srpna 2013

The Lions Binkert Trail



Konečně jsem se dokopala vám napsat o našem výšlapu na horu Mt. Lions. Patří to mezi jedny z náročnějších treků. Převýšení je 1280 metrů, takže se člověk docela zapotí. Pro ilustraci přidávám fotku hory z podzimu (ty dvě špičky nahoře).



 Ráno jsme vyrazili složitě autobusem (trvalo to asi 1,5 hodiny) do Lions Bay. Autobus bohužel zastavuje jen na dvou zastávkách, takže jsme ještě museli projít celou vesničkou k místu, kde oficiálně začíná trek. Předem jsme si to všechno pěkně naštudovali na internetu, kde se jak odbočuje, jak se mění terén atd. V první polovině nás docela překvapilo, že jsme nikoho vůbec nepotkali. V hustém lese jsem pak začala trošku bát a přemýšlet nad tím, že by za nějakým tím stromem mohl být medvěd a já blbec jsem si nevzala sprej na medvědy, protože jsem si myslela, že to tu bude více frekventované. Po asi hodině stálého stoupání lesem se stromy konečně rozestoupily a my mohli konečně vidět tu krásu pod náma a hrůzu před náma. Od druhé třetiny se totiž můžete kochat výhledy na moře a ostrovy, na druhou stranu při pohledu na Mt. Unnecessary ale vidíte, jak vysoko se ještě musíte vyškrábat.  V této části jsme už přeci jen potkali několik dalších turistů, většina už scházela dolů a smála se nám se slovy: „Už tak skoro jste!“ Třetí třetina je nádherná a nabízí výhledy do všech stran. Cestou jsme ještě potkali zbytky sněhu, takže jsme se mohli trochu osvěžit. Nahoře na nás už čekalo desítky turistů, což mě jen ujistilo, že obavy z potkání medvěda byly opravdu zbytečné. Brutální výšlap tak vystřídal obídek pod štítem západního vrcholu Mt. Lions. Moc dlouho jsme ale pauzírovat nemohli, protože autobusy zpět jedou jenom dva a my jsme se ještě k tomu rozhodli stihnout ten dřívější. Sestup se tak stal hororovou částí pro naše kolena, a závěrečná půlhodinka během na autobus, který jsme stejnak nestihli o 3 minuty.
Pomalu se nám to krátí a nám tu už zbývá posledních 10 dnů :( V neděli vyrážíme na 3 dny ke Garibaldi lake, bohužel předpověď počasí nám zatím moc nepřeje a vypadá to na déšť. Ve Vancouveru za poslední 2 měsíce pršelo dvakrát, asi pět minut a ještě k tomu v noci. Máme to ale pech. 









Žádné komentáře:

Okomentovat